Sevgililer Günü Masa Tasarımı

Sevgililer Günü yemeği için nasıl bir masa hazırlamalı? Romantik masa tasarımı nasıl olmalı? Sevgiye ve sevgililere adanan bu romantik günde evde romantik bir masa hazırlamak isteyenler için hazırladığımız Sevgililer Günü masa tasarımı önerilerini sevgi ile sunarız efendim…

Sevgililer Günü için evde sevgilinize romantik bir masa hazırlayarak güne çok daha fazla romantizm katabilirsiniz. Güzel bir yemek, hoş bir müzik listesi ve unutulmaz bir masa… Eğer sizin de planınız bu şekildeyse ve masa dekorasyonunuz hakkında fikire ihtiyacınız varsa doğru yerdesiniz.

Gece boyunca mumlar sönmesin…

Romantik masa denildiği vakit olmazsa olmaz bazı detaylar vardır. Bu detaylar masanızın tarzına ve kişisel zevklerinize göre şekillense de özünde hiç değişmez. Mumlar da bu detayların başında gelir. Sevgililer Günü yemeği için hazırlanan bir masada mutlaka mumlar olmalıdır. Gece boyu yanacak olan bu mumlar masanıza otomatik olarak romantik bir hava katarlar.

masa düzeni

Mum seçerken iki ayrı noktaya dikkat etmelisiniz. Bu noktalardan biri elbete şıklıktır. Masanıza yakışacak cinsten bir mumluk veya mum tasarımı olmalıdır. Bir diğer yanı da mumların çabuk bitmemesi için gerekli önlemleri almaktır. Tealight mumların kısa bir süre sonra değiştirilmesi gerekeceği gerçeğini unutmamalı ve farklı boyutlarda mumlar kullanarak masanızın her zaman ışıklı kalması için gerekli özen gösterilmelidir. Mumlar, masanın diğer dekor malzemeleri ile uyumlu renk ve şekillerde olmalıdır.

Dilerseniz evinizde bulunan mumlara kalpli detaylar ekleyerek kendi dekorunuzu oluşturabilirsiniz.


Her yerde kalp detayları

masa süslemesi

Ve kalpler… Aşkın anlatıldığı bu güne en çok yakışan şekil kalp şeklidir. Masanızın her yerinde kalplere yer verebilirsiniz. En basit hali ile bir peçeteyi bile kalp şeklinde kullanmanız masanızın romantik ruhunu okşayacaktır.

Çiçeksiz romantik bir masa olmaz, olamaz!

romantik dekorlar

Tüm şık masalarda mutlaka çiçekler bulunur. Bu sebeple masanıza şıklık katmak için bir buket çiçek ile masanızı şenlendirmelisiniz. Bununla birlikte tabaklara eklenecek birer dal çiçek de masa dekorasyonunuzu tamamlayacak, masanıza eklediğiniz tüm ürünlerin bir bütün olarak görünmesine yardımcı olacaktır.


Daha sade masalar, daha büyük süslemeler…

masa düzeni

Masada daha sade detayları tercih edenler, masa dışı süslemelere özen gösterebilirler. Yalnızca masanın ortasında yer alacak bir buket gösterişli çiçek ve hemen masa arkasındaki duvara yerleştirilebilecek kocaman bir çiçek tablosu sadeliğe önem veren ama şıklığı ve romantizmi de göz ardı etmek istemeyenlere en uygun yöntem bu.

Balonlarla katlanan romantizm…

sevgililer günü masası

Çiçekler ve mumlar ile birlikte kullanıldığı zaman romantizmi körükleyen, tek başlarına kullanıldı zaman ise tatlı duyguları ifade eden balonlar, romantik masanızın konukları olabilir. Kalp şeklinde ya da kırmızı renkli balonlar ile masa düzeninizi tamamlayabilir. Dilerseniz uçan balonları sevgilinizin oturacağı sandalyenin sırt kısmına bağlayabilirsiniz.


Kırmızı olmadan romantizm olmaz mı?

black romantic table

Elbette olur! Asil rengi ile her dekorda kendini belli eden siyah renginin hakim olduğu bir masa hazırlayarak da romantizmi zirveye çıkarabilirsiniz. Siyah ve beyazın birlikteliği ile hazırlanan, kalp detayları ile süslenen bir masa ile Sevgililer Günü için dark romantizm planlayabilirsiniz.

Her yerde romantik süslemeler…

romantik mumlar

Masa dekorasyonu yalnızca masanın üzerindeki eşyalar ile bitmez. Tabaklar, bardaklar, mumlar ve dekorasyon malzemeleri gereklidir evet ama masanızla birlikte hoş bir çerçeve kuracak her yeri süsleyebilirsiniz. Avizelerden sarkan kalpli süslemeler ve ışıklandırmalar ile mesela. Ayrıca tavana tutturulan çeşitli süslemeler de masanıza doğru sarkacak ve dekorunuza katkıda bulunacaktır.

Dilerseniz masanızı açık büfe şeklinde düzenleyebilir ve masanız ile birlikte arka planları da süsleyerek evinizin bir bölümünü tamamen Sevgililer Günü romantizmine ayırabilirsiniz.

Günü masa başında geçirmek istemeyenlere…

valentines day decor

Sevgililer Günü’nü masa başında geçirmek istemeleyenler ve rahatına düşkün bir kutlama yapmak isteyenler için de romantizm kesinlikle mümkün. Bunun için çeşitli mumlar ve ışıklandırmalar kullanılabilir, kalpli dekorlar ile yerler, perdeler, tavan ve odanın her yeri donatılabilir.